maandag 26 maart 2018

De postmoderne maatschappij tegen Jezus

De postmoderne maatschappij legt klacht neer tegen de genaamde Jezus van Nazareth voor de volgende feiten, gemeld in vier evangelies:

Jezus veroorzaakt, door zijn voorstellen en zijn gedrag, sectaire en gewelddadige houdingen. De 7 affirmaties die Jezus doet over zichzelf 'Ik ben' waarin Jezus zich voorstelt als 'Brood des Levens', 'Licht van de Wereld', 'Goede Herder', 'Enige Deur', 'Verrijzenis en het Leven', 'Weg, Waarheid en Leven' en tenslotte 'Ware Wijnstok', kunnen niets anders zijn dan tekens van een absoluut egocentrisme. Zijn narcistisch karakter komt in het bijzonder naar voor als hij zich identificeert als Jahweh door zichzelf 'Ik ben' te noemen. Zelfs de verschrikkelijkste dictators van de wereld hebben zich nooit met God durven identificeren! Hij beledigt constant de farizeeën en provoceert hen door de progressieve pedagogie van de interreligieuze dialoog niet te respecteren. Hij zegt dat zelfs de inwoners van Sodoma nog eerder in de hemel zullen komen dan de farizeeën, en daarmee laat Jezus een duidelijk agressief antisemitisme zien, en verwijzend naar de perverse straf van de inwoners van Sodoma, beledigt hij een sexuele minderheid en vervullende activiteiten.
We klagen Jezus ook aan voor manipulatie van de goedgelovigheid van de armen door mirakels en continue publieke duiveluitdrijvingen. Hij liet geen enkel ecologisch respect zien door de mishandeling goed te keuren van de twee duizend varkens in het meer. Hij laat zich liefhebben als een goeroe. Hij is gewelddadig door de arme werkers in de tempel aan te vallen. Hij spreekt lof over een bezettende en fascistische officier. Hij stelt zich voor als bron van alle politieke autoriteit, en is dus een permanente bedreiging voor de neutrale maatschappij.
Hij schrikt de samenleving op met zijn nadruk op de hel, zonder enkele nuance. Hij richt een autoritaire en monarchale Kerk op, gebouwd op een zogenaamde Simon, zonder enige democratische dimensie. Hij verbiedt het wegzenden van de vrouw, en laat dus zijn afwijzing zien van de gradualiteit van de wet voor de mannen die gewoon zijn aan een intens en genereus sexleven. En ten slotte voorspelt hij ook nog onheil voor dat deel van de bevolking dat niet in hem gelooft.
Voor zoveel zwaarwichtige feiten, stelt de postmoderne maatschappij zich dus burgerlijke partij voor de volledige verwijdering van iedere referentie van de Nazarener uit haar maatschappij.

E.H. Fabrice Louiseau

Overste van de Missionnaires de la Miséricorde Divine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten