zondag 25 maart 2018

Interview met 'meneer de kardinaal' op Klara

https://klara.be/pat-donnez-praat-met-kardinaal-jozef-de-kesel

Op Klara een interview met kardinaal De Kesel. De moeite waard! Vooral als hem gevraagd wordt waarom een Kerk die zo mooie teksten heeft in het Oude en Nieuwe Testament, dan steeds in de kerk zo 'onnozele, infantiele vertalingen' heeft.

Ja, dat vraag ik mij ook af.

Dat is net als liedjes van Oosterhuis. Onnozel en infantiel, maar blijkbaar is dat het niveau van de Vlaamse gelovige volgens onze kerkleiders.

En weet je, dan vragen we ons af waarom een juffrouwtje in Rome op een pre-synode moet gaan zeggen dat er minder dan 0,5% van de Belgische bevolking onder de 30 jaar nog soms eens naar de Kerk gaat, we ons niet doodschamen. Maar neen, zelfs dat doet ons blijkbaar niets ...

Los daarvan, Je kan je ook afvragen waarom atheïstische jongeren en andersgelovigen worden uitgenodigd om de Paus raad te gaan geven op die presynode voor de Jongeren: Is de Katholieke Kerk zelf volledig het noorden kwijt? Oh, wat gek dat die vinden dat de Katholieke moraal moet worden aangepast en er gender equality moet komen... Misschien omdat ze niet Katholiek zijn?
Geen opmerkingen:

Een reactie posten