zondag 1 oktober 2023

De slachtoffers opnieuw misbruikt ...

De kranten staan vol met artikels om de Katholieke kerk haar subsidies af te nemen. De ene politicus weet het nog beter dan de andere journalist dat alle verderf komt uit de Katholieke Kerk. 

Zetten we het toch even in een context: Er zijn verhalen uit het verleden dat de communistische partijen misbruikschandalen in de Kerk gebruikten als propaganda tegen de Katholieke Kerk in oa Polen. Vandaag gebeurt er niets anders. De opgeklopte verhalen van misbruik worden uitvergroot, iedere rationele context wordt weggelaten, en in plaats van een traan te laten voor de echte slachtoffers, is het alleen een aanleiding om voldoende politieke steun te vinden voor het afnemen van subsidies aan de Katholieke kerk. 

In Hasselt moet Frank Dewael in de krant met veel bombarie zeggen dat hij het niet aan de Hasselaar kan verantwoorden dat hij 4 miljoen aan de kerkbesturen moet toeleggen ... Er zijn wel meer dingen die de Hasselaar niet begrijpt, en ik denk niet dat vooraan zal staan dat de kerkfabrieken worden onderhouden. Zou het kunnen dat het grootste deel van die 4 miljoen dient voor het herstel van de Kathedraal en is schepen Dewael van plan die te laten instorten omdat hij de kerk wil pesten? 

Mogen we dan ook verwachten dat we Frank Dewael nergens zullen zien, als volgend jaar de Virga Jesse Feesten losbarsten in Hasselt? Geen schepen aan het eind van de processie, niet op de tribune, niet op de recepties? Of zal dan - net voor de verkiezingen - de Hasseltse kerk toch wat zilverlingen waard zijn? 

De subsidies van de Katholieke Kerk zijn herstelbetalingen omwille van de eigendoms-aanslag na het ancien rĂ©gime. Het rabiate liberalisme mag dan trouw zijn aan het papen-vreten, maar zeker in deze tijd doet het er goed aan om de geschiedenis van onze streken niet te vergeten in tijden van grote volksveranderingen. 

Een ding is zonneklaar: de media en de politici misbruiken de misbruikslachtoffers voor eigen voordeel. En meneer DevillĂ© voor eigen glorie ... 

De Katholieke Kerk is het bewaren waard.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten