maandag 4 september 2023

Nieuws ...

 Ik maak me weinig illusies over de kwaliteit van onze kranten, maar dat het Belang van Limburg er vandaag in geslaagd is om zich druk te maken over honden in een asiel of de zoveelste steekpartij tussen vreemdelingen, en niet een woord te spreken over de bisschopswijding van de aartsbisschop van Mechelen-Brussel... Dat is toch wel een prestatie. 

Het spreekt van een totaal gebrek aan prioriteiten en wat belangrijk is in ons land bij het bepalen van de nieuwsberichten. Het spreekt vooral erover dat men niet zoekt naar de Waarheid. Dat men niet in Belgische kranten moet zoeken naar een objectief artikel over de Amerikaanse verkiezingen of de oorlog in Oekraïne, dat is al langer duidelijk. Maar dat de Kerk in België een nieuwe leidsman heeft, die allicht op korte termijn kardinaal zal worden, gewoon negeren, is onbegrijpelijk. 

Ik kan begrijpen dat men niet Katholiek is, zelf fervent atheïstisch. Maar dan nog is de wijding van Mgr Terlinden een essentieel nieuwsfeit in ons land. Men kan de Kerk marginaliseren, maar haar economische maatschappelijke invloed is nog steeds niet te ontkennen. 

Allicht is het niet eens kwaadwillig, maar gewoon dom en ongeïnteresseerd.

Schande. Limburg verdient beter. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten