zaterdag 9 juni 2018

The 'brave new world' is een grimmige engel des doods.

"Maar naar mijn gevoel is de grootste vernietiger van de vrede tegenwoordig abortus, omdat het een oorlog is tegen het kind, een direct doden van het onschuldige kind, moord door de moeder zelf.
En als wij accepteren dat een moeder zelfs haar eigen kind kan doden, hoe kunnen we dan andere mensen vertellen elkaar niet te doden? Hoe halen wij een vrouw over geen abortus te plegen? Zoals altijd moeten wij haar overhalen met liefde en herinneren wij onszelf eraan dat liefde betekent dat je bereidheid bent te geven tot het pijn doet. Jezus gaf ons zelfs Zijn leven om ons lief te hebben. (..)
Door abortus leert de moeder niet liefhebben, maar doodt zij zelfs haar eigen kind om haar problemen op te lossen.
En door abortus wordt de vader verteld dat hij geen verantwoordelijkheid hoeft te nemen voor het kind dat hij in de wereld heeft gebracht. Die vader zal waarschijnlijk andere vrouwen in dezelfde problemen brengen. Dus abortus leidt tot meer abortus.
Elk land dat abortus accepteert, leert zijn volk niet om lief te hebben maar om geweld te gebruiken om te krijgen wat zij willen. Dit is waarom abortus de grootste vernietiger van liefde en vrede is."

St Moeder Theresa van Calcutta
 
 
Het belang van Limburg van vandaag, 09-06-2018, meldt met goedkeuring en trots, dat alle - behalve één - van de kinderen met Down Syndroom in ons bisdom vermoord werden in de moederschoot dit jaar. Dit schijnt een teken van vooruitgang te zijn.
 
 
Laat ons bidden voor het leven. Laat ons het heel stil maken. Laat ons bidden voor die ouders die zo verward zijn gemaakt dat ze hiermee instemmen. Laat ons bidden voor dat ene kind dat wel mocht geboren worden, dat de ouders veel steun mogen ondervinden.

 
En als we het heeel stil maken, dan kunnen we misschien onze bisschoppen in hun salon horen mompelen dat het misschien niet heel goed is zo... en dat misschien iemand anders dat eens zou moeten zeggen?

En wie zal de volgende zijn? Spina bifida, gespleten verhemelte, retinitis pigmentosa, ...  bruine ogen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten