dinsdag 24 oktober 2017

Kardinaal Sarah: Iedere natie heeft het recht om onderscheid te maken tussen vluchtelingen en economische migranten

vertaling van de Catholic Herald

Kardinaal Sarah zei ook dat Europa een 'stille apostasie' aan het ondergaan was door haar verwerpen van haar Christelijke wortels.

Iedere natie heeft het recht om een verschil te maken tussen echte vluchtelingen en economische migranten die de cultuur van de natie niet delen, zei kardinaal Sarah.

De Afrikaanse kardinaal merkte op dat Polen, waar hij sprak voor de Europa Christi conferentie, de 'logica' van migranten-verdeling die 'sommige mensen willen opleggen' verwerpt.

In een commentaar van het Poolse magazine Gosc, voegde kardinaal Sarah toe dat hoewel iedere migrant een mens is en dus respect verdient, dat de situatie veel complexer wordt als ze van een andere cultuur of andere religie zijn, en het algemeen goed van de natie in gevaar brengen.

Wereldleiders hebben niet het recht om het 'recht van iedere natie om een onderscheid te maken tussen politieke en religieuze vluchtelingen' die gedwongen wordt zijn land te ontvluchten en 'economische migranten die van residentieplaats wil veranderen' zonder zich aan de nieuwe cultuur aan te passen waarin hij wil leven.

"De ideologie van het liberale individualisme promoot het mixen, dat er op uit is om de natuurlijke grenzen van naties en culturen te eroderen, en leidt tot een post-nationale en een-dimensionele wereld waar het enige waar het nog om draait consumptie en productie zijn' aldus kardinaal Sarah.

Als een echo van paus Franciscus, herhaalt de kardinaal dat Europese naties hun verantwoordelijkheid moeten nemen ook voor die naties waar ze deel hebben genomen aan hun destabilisatie, maar dat wil niet zeggen dat ze zichzelf moeten veranderen door massa-immigratie.

Kardinaal Sarah betreurde ook de secularisatie van Europa, zeggend dat het continent in een onvoorafgaande civilisatie-crisis is in de laatste twee eeuwen. Beginnend met Friedrich Nietzsche's woorden 'God is dood, en we hebben hem vermoord'.

'Europa is sindsdien in een diepe crisis die veroorzaakt wordt door, onder andere, atheïstische ideologiën, en verzinkt nu in nihilisme'.

Kardinaal Sarah zei dat na de instorting van de USSR, toen vele naties hun vrijheid en democratie herwonnen, het leek alsof er een nieuwe, positieve periode was begonnen voor Europa.

Maar, de Europese Unie besloot om zich niet terug te richten op de Christelijke wortels van het continent, maar begon haar instellingen te bouwen op abstracties zoals de vrije-markt, gelijkheid van individuen, en individualistische 'mensenrechten'.

Dat was een vergissing, zei kardinaal Sarah, omdat alle wetten gebaseerd zouden moeten zijn op het concept van de menselijke waardigheid, die alleen komt van God.

'Europa, dat gebouwd werd op het geloof in Christus, is nu afgesneden van haar Christelijke wortels, en is nu in een periode van stille apostasie'.---------

Dank U, kardinaal Sarah.

De commentaren van kardinaal Sarah staan in schril contrast met de brief voor de dag van de migranten, die vanuit het Vaticaan werd geproduceerd, maar nergens het onderscheid maakt tussen migranten en vluchtelingen. Meer zelfs, de brief schakelt zelf illegalen op hetzelfde niveau als vervolgde christenen.

De Vaticaanse brief voor de wereld-dag van de migranten is volledig doordrongen door wat kardinaal Sarah 'de ideologie van het liberaal individualisme' noemt. Tot op het punt dat het Europa volledig ontwricht.

Goed dat er kardinalen zijn die een andere kant op wijzen, en dus aantonen dat de rede het Katholieke geloof nog niet verlaten heeft, maar vooral dat de Katholieke Kerk geen politieke lobbygroep is maar bestaat om God eer te bewijzen.

De officiële brief van het Vaticaan over de totale collaboratie aan massa-immigratie van moslims is een groter schandaal als de vermeende stilte van het Vaticaan tijdens de tweede wereldoorlog.
Alsof de Christelijke Franken de Noormannen met open armen en open poorten hadden moeten ontvangen, en Thor hadden moeten laten aanbidden in Parijs in plaats van Christus ...

-----

interview met Milo Yiannopoulos:

Het Vaticaan heeft een commissie ingesteld om de communicatiestrategie van de Heilige Stoel te herzien. Als jij advies kon geven aan paus Franciscus over journalisme van vandaag, wat zou je aanraden?

Stop met spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten