zaterdag 4 juni 2016

Waarom Sacramentsprocessies? Reden 46; Sacramentsdag 2016

"Voor het eerst in tientallen jaren, een Sacramentsprocessie in Warrington, UK.

Voor het eerst sinds enkele decades 'wandelde' de Eucharistische Heer door de straten van Warrington in Cheshire, Engeland.

De mensen wisten niet echt wat te verwachten, slechts enkelen herinnerden zich het van hun jeugd. Een mooi baldakijn werd gevonden in het priorhuis; een megafoon was gehuurd om de hymnen te zingen, enkele bloementapijten werden gelegd. Katholieken kwamen van verschillende parochies, en met verschillende priesters. Met een simpele weg rond de blok, langs de spiritualisten kerk, en het salvation army centre, en dan het skateboardpark, en langs de locale pub.

Waarom, mag je je afvragen? In het jaar 33, was de vreugde van de eerste palmzondagprocessie maar van korte duur, vermits al snel een andere processie verscheen die de veroordeelde Heer begeleidde naar het Kruis. De Corpus Christi processie is ieder jaar de gelegenheid om onze Heer langs de straten te laten voorbij gaan, ons geloof te tonen in Zijn glorierijke aanwezigheid onder Zijn volk, en al de mensen van goede wil uit te nodigen om tot Hem te komen.

Enkele kinderen die het afgelopen jaar hun eerste Communie hadden gedaan kwamen in hun witte kleedjes, en een vader meldde zich aan om het baldakijn te dragen: 'een grote eer', zei hij.

Een nieuwe traditie is geboren."




Foto's Luik 2016: zie    Luik 2016

Foto's Leuven 2016: zie Leuven 2016

Foto's Antwerpen 2016: zie Antwerpen 2016

Foto's Leiden 2016: zie Leiden 2016

Foto's Amsterdam 2016: zie Amsterdam 2016

Geen opmerkingen:

Een reactie posten