maandag 30 november 2020

Wat overal kan, kan niet in België? Speciaal sacrament-virus? Het verspreid zich niet in de winkel, zwembad of museum, maar o wee in de Kerk?

 Beste Pastor, medewerker van een PE, verantwoordelijke voor communicatie in een PE,

Wij stellen vast dat op een aantal plekken in ons bisdom het voorstel aan gelovigen wordt gedaan om na een gestreamde viering gelovigen naar de kerk uit te nodigen om ze daar  een communie te geven.

Het huidige ministerieel besluit van 1/11/2020 laat dit niet toe. Elke vorm van publieke eredienst is tot nader order verboden.  Mensen uitnodigen zich te verplaatsen om hen dan in groep (ook al is het maar met maximum 4 personen te gelijk) in een kerk te ontvangen, is dus duidelijk niet de bedoeling.

Wij begrijpen dat gelovigen creatief zijn in het zoeken naar alternatieven om de H. Communie, het heilige teken dat ons zo verbindt, toch te kunnen ontvangen maar dit voorstel gaat te ver. Daarom vragen we met aandrang aan alle PE en parochies van het bisdom Antwerpen om dit voorstel niet te doen.

Via onze kerknet pagina vind je tal van alternatieve manieren om deze Adventstijd waardig en in verbondenheid te vieren, zonder gevaar voor je eigen gezondheid en die van de mensen die je toevertrouwd zijn.

Vanwege de bisschopsraad

Bruno Aerts



------

Merken we hierbij op dat de Communie in deze tekst van het bisdom Antwerpen, geen Sacrament is, maar 'een teken dat ons verbindt'....   Zie je, het is geen kwestie van gezondheid, het is een kwestie van geloof, dat men kwijt is. 



Het is duidelijk dat 4 mensen samen in een Kerk om de Communie te ontvangen een grote bedreiging zijn voor de algemene gezondheid. Het is beter de sacramenten niet te ontvangen .... volgens het bisdom Antwerpen zijn het toch niet meer dan tekens van verbondenheid.  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten