zondag 27 mei 2018

Heiligdomsvaart Maastricht 2018: Doe wel en zie niet om

 Volgende week 3 juni is het in Hasselt Sacramentsprocessie (om 15 uur start aan de Kathedraal)
 Dus deze week nog even tijd om naar Maastricht te trekken:

Zevenjaarlijkse feesten in Maastricht op het moment, met prachtig weer.
Natuurlijk kan je niet anders zeggen dat de ommegang in Hasselt mooier is, maar ze hebben in ieder geval een heel ander karakter.
De mooiste groep in de Heiligdomsvaart vandaag was dan ook de groep uit Hasselt met het 'mensen voor mensen' lied.

Je moet wel zeggen dat ze in Maastricht goed aansluiten met de wereldkerk. Met als thema barmhartigheid - Doe wel en zie niet om, wilden ze ook een echo zijn van het Jaar van de Barmhartigheid. Het officiële lied van dat jaar: Misericordes sicut pater, weerklonk dan ook vandaag in de Basiliek van St Servaes.

Het hele karakter van het boekje is ook anders, met een mooie nadruk op de kern van de zaak: ons prachtige Katholieke geloof. Zo staan er ook de aanbiddingsuren en biechtmogelijkheden in het boekje. Dagelijks rozenhoedje, aanbidding, bidden bij de noodkist, etc.
Voor ons als sacramentsbroederschap valt op: op zaterdag 26 mei was er 'nightfever' in de St Servaas basiliek. En op woensdag 30 mei is er een 24 uurs aanbidding.
Zo worden de feesten ook geestelijk gedragen.

Gefeliciteerd en grote bewondering aan iedereen die dit mogelijk maakt in Maastricht!
 [over 6 jaar wordt het natuurlijk nog mooier in Hasselt]


PS: grote afwezige vandaag in Maastricht: betonblokken. Hasselt leek vorig jaar wel een belegerde stad, dat er s'avonds soms weinig volk liep was deels te wijten aan de onmogelijkheid om ook maar enigszins in de buurt te parkeren en overal betonblokken en tractoren. In Maastricht een gezondere kijk op de wereld, dunkt me.

PS2: Z.E. kardinaal Eijk had precies moeite met stappen, en moest van de trappen geholpen worden. Laten we bidden voor deze moedige kardinaal!  [En dat onze slappe dweil ook wat moed mag vinden]


De Pauselijke vlag op het stadhuis van Maastricht, ik zie het in Hasselt nog zo snel niet gebeuren?


De seminaristen van het bisdom Roermond met schilderijen van de 7 werken van barmhartigheid. De 7 geestelijke werken van barmhartigheid werden niet meegedragen.

De mooiste groep: Hasselt zingt.


 
 
 
St Servaas; bid voor ons. Ook voor bisdom Hasselt is hij een van de eerste geloofsverkondigers.
 
Ook in de St Servaas Basiliek hangen de vlaggen uit.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten