donderdag 1 maart 2018

Heiligdomsvaart Maastricht: Focus op Christus!

In Nederland pakken ze de dingen altijd anders aan als in Vlaanderen. Soms kan dat ook goed zijn. Zoals nu de studie van het 'University College Maastricht' Think Tank die een studie deed over de toekomst van de Heiligdomsvaart.
 
[Grappig dat er een University College Maastricht bestaat. In Vlaanderen worden de meeste colleges naar illustere voorgangers genoemd of heiligen. In Maastricht spiegelen ze zich aan het Verenigd Koninkrijk met haar University colleges?]
 
Maar de analyse is toch verrassend voor een pluralistische universiteit in een geseculariseerd land: de aanbeveling dat de Heiligdomsvaart zich moet Focussen op Christus! Uiteraard is een rapport in Nederland in het Engels geschreven, gaat het over netwerken, communicatie, en moet men eigentijds zijn. Maar dat men de conclusie durft trekken dat een Religieus festival als de Heiligdomsvaart maar toekomst heeft als ze gebouwd wordt op Christus getuigd van Universitaire durf en kritische zin.
 
 
 
 
 
 
Hopelijk beseffen we dat in Hasselt ook: de Virga Jesse feesten moeten gebouwd worden op Christus ... en als Sacramentsbroederschap is onze conclusie dus: het Allerheiligste Sacrament moet terug mee in de zevenjaarlijkse processie. We hebben nog 6,5 jaar om iedereen daarvan te overtuigen. En onze broederschap zal het met alle machten en krachten ondersteunen. Alvast hebben het 'University College Maastricht' aan onze zijde.   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten