woensdag 7 februari 2018

Er is niet zoveel verschil tussen ons en Adam - hoogstens een mobieltje: Kardinaal Sarah in Brussel

                                                            

Vanavond sprak kardinaal Robert Sarah in de OLV kerk van Stockel, voor een overvolle kerk en in aanwezigheid van de aartsbisschop van Mechelen-Brussel en de nuntius, met simultaan uitzending op schermen naar de kapel en een andere zaal.

De kardinaal moedigde aan om duidelijk voor ons geloof uit te komen en voor de waarden die ermee samen hangen. Hij herinnerde ons aan de strijd van Benedictus XVI tegen de 'dictatuur van het relativisme'. Op de eerste plaats ook aan de bescherming van het leven. Hij klaagde aan dat Hillary Clinton abortus tot een basisrecht in heel de wereld wilde verklaren. En in het zog daarvan proberen de Verenigde naties en Europese unie allerlei drog-rechten te verklaren. Zo zijn er de rechten om dood te gaan, en het recht om niet geboren te worden, met daartussen het recht op abortus.

Tevens beschouwt hij de Christenen van Europa als de meest bedreigde. In Afrika is het mogelijk dan men naar de H Mis gaat en niet meer terugkomt, bijvoorbeeld door de bommen op kerken in Nigeria. Maar hier in Europa is het veel moeilijker. In Afrika wordt men alleen fysiek bedreigd, maar in Europa is er de constante erosie van de waarden. Het geloof wordt hier geanestheseerd, aldus kardinaal Sara.

Daarnaast was er een pleidooi om ons te verzetten tegen de hedendaagse cultuur in Europa. Tegen de denaturering van het huwelijk. En voor een nieuwe ijver om Humanae Vitae in de praktijk te brengen.

Op de vraag wat kunnen wij doen? Kwam het antwoord om ons te verenigen. Alleen verdort het geloof en de waarden. Jullie moeten je verenigen, en bidden.


 
 

Gefeliciteerd aan de organisatoren, die enorm veel werk hadden verzet; zelfs voor eten en drank zorgden, en elkeen mailden met parkingaanwijzingen. Fantastisch!
Alleen jammer dat de liturgie dan niet gevierd wordt op een meer aan de gast aangepaste wijze.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten