zaterdag 27 januari 2018

België: wereldleider voor euthanasie? Dood aan de onproductieven ....

vertaling van een artikel in de Catholic Herald  :

Palliatieve zorg-verplegers verlaten de 'huizen van euthanasie'.

Belgische verplegers zeggen dat de groeiende euthanasie-cultuur in België in 'complete contradictie' is met hun opleiding.

Belgische verplegers en sociale werkers die specialiseren in de behandeling van stervende patiënten verlaten hun werk omdat palliatieve eenheden worden omgevormd in 'huizen voor euthanasie', zo zegt een arts.

Een toenemend aantal ziekenhuispersoneel in de palliatieve zorgsector veranderen van werk omdat ze niet willen gereduceerd worden tot 'patiënten en families voorbereiden voor het spuitje' [...].

Een oncoloog vertelt dat na 15 jaar legalisering van euthanasie in België, palliatieve zorgeenheden het gevaar lopen om 'huizen van euthanasie' te worden, het omgekeerde van waarvoor ze bedoeld zijn.
Palliatieve zorg-verpleger vinden de vragen naar euthanasie een 'ondraaglijke last' en een 'complete wederspreking van hun oorspronkelijke verlangen om werkelijke palliatieve zorg te verlenen aan de terminaal-zieke patiënt'.

'Sommige palliatieve zorgcentra die hun deuren geopend hebben voor de euthanasievraag van patiënten, zien verplegers en sociaal werkers weggaan omdat ze ontgoocheld zijn dat ze niet langer palliatieve zorg kunnen geven op een aangepaste manier.'

'Ze waren geschokt dat hun functie werd gereduceerd tot het voorbereiden van patiënten en families voor lethale injecties.'

[...] Zo staat het ook in een nieuw boek, Euthanasie en geassisteerde zelfmoord: lessen uit België.

Er zijn een aantal kritische analyses over hoe de gelegaliseerde euthanasie de Belgische geneeskunde corrumpeert door palliatieve zorg te ondermijnen en patiënten in doodsgevaar te brengen.

Euthanasie is een 'normale manier van sterven' geworden; en men kan kankerpatiënten ontmoeten die schrikt hebben om naar een ziekenhuis te gaan om niet onder druk te worden gezet tot  euthanasie of moedwillig worden gedood zonder hun toestemming.

De auteur is overtuigd dat euthanasie een 'werkelijke bedreiging is voor de uitoefening van de geneeskunde' en klaagt aan dat de huidige rechten van medische professionelen en gezondheidsinstituten om dit te weigeren onvoldoende worden beschermd.

Daardoor ontwijken ziekenhuisartsen euthanasievragen door ze naar palliatieve eenheden te sturen, 'denkend dat dokters in zo'n eenheid gewoon zijn om om te gaan met einde-leven-vragen.

Als een gevolg worden artsen in palliatieve eenheden gedwongen om spijtig genoeg patiënten te 'euthanaseren' die daarvoor naar die afdelingen werden gestuurd.

Als gevolg van die evolutie hebben sommige palliatieve eenheden besloten om niet langer patiënten toe te laten die een actieve vraag hebben voor euthanasie, om hun eenheden te beschermen om alleen nog te dienen als plaats voor het uitvoeren van euthanasie.
Degenen die wel euthanasie toelaten werden volledig overbelast en verliezen hoogopgeleide mensen.

Ook in dit boek zeggen 4 specialisten dat euthanasie-supporters tegen palliatieve eenheden zijn, omdat ze er een obstakel in zijn voor hun objectieven.

De specialisten zeggen ook dat de regering cynisch jaarlijks de palliatieve afdelingsbudgetten kleiner maakt, terwijl euthanasie hand over hand toeneemt in België.

Een Engelse co-auteur Dr Trevor Stammers voorspelt in zijn artikel dat België binnenkort effectief de doodstraf zal herinvoeren door euthanasie toe te laten voor gevangenen, zodat hun organen kunnen geoogst worden voor orgaantransplantatie. Hij zegt dat zo'n 15 gevangenen al besloten hebben om zo te sterven.

[...]

België legaliseerde euthanasie in 2003, een jaar na Nederland, en heeft nu een van de meest permissieve euthanasiewetten van de wereld.

[...]

Critici zeggen dat de wet zo liberaal wordt toegepast dat in feite euthanasie-on-demand mogelijk is, en dat dokters nu lethale injecties geven aan geesteszieke patiënten, dementen en mentaal-zieken.

[...]

Eerder deze maand zei Mgr Kockerols, hulpbisschop van Mechelen-Brussel, dat de Kerk en ook vele medische professionelen bezorgd waren dat euthanasie in België uit de hand loopt, en dat euthanasie in feite straffeloos wordt toegepast.

1 opmerking:

  1. Mogen onze kerkleiders aub duidelijke taal spreken ..... Het doden van mensen op gelijk wel niveau (lichamelijk en geestelijk ) is " zonde " maar we zijn mensen met beperkte inzichten.....proberen we toch elkaars stommiteiten te vergeven....zodat het leven dragelijk wordt en laten we ons richten tot Jezus Christus....maak Hem terug kenbaar onder de mensen....Hij die voor ons doorheen zijn kruisdood de verrijzenis bracht......aub we zijn mensen in nood....die het verhaal van Jezus Christus bijna vergeten zijn....dat de Liefde van Christus terug mag ervaren worden om ons ernaar toe te kunnen richten.....

    BeantwoordenVerwijderen