zaterdag 18 november 2017

Dank aan wie de blasfemie van Kuttekoven wil stoppen

Nadat het bisdom Hasselt haar afkeuring reeds liet merken over de blasfemische provocatie van een koe die aan een kruis wordt gehangen, heeft nu blijkbaar iemand het initiatief genomen om deze provocatie gedaan te maken.

Bedankt aan wie het doet, er zijn nu eenmaal grenzen ook voor Katholieken. We worden al dagelijks vernederd door onze eigen leiders zonder ruggengraat, dan moet dat ook nog niet opnieuw door locale kerkfabrieken en provocateurs die zich kunstenaar benoemen.

Toch heeft de Katholieke Kerk dergelijke provocaties in hoge mate aan zichzelf te danken. In de constante zucht naar 'eigentijdsheid' gooit de Kerk haar eigen principes in Vlaanderen steeds weer en meer overboord.

Of hoe moet ik mij als Katholiek voelen als iemand het skelet van een walvis in een kathedraal ophangt? Allicht omdat de locale bisschop zelf geen ruggengraat heeft, moet er dan maar een walvis worden opgehangen, maar uiteindelijk maakt men zichzelf belachelijk.

Hetzelfde geldt de schommelstoelen van de Carolus Borromeus in Anwerpen, waar ook een kerkfabriek besloot om 'eigentijds' te zijn. En dan hebben we nog Jan Fabre natuurlijk; spijtig genoeg niet opgehangen in de kathedraal van Antwerpen; neen, die krijgt er zelfs een standbeeld. Een standbeeld voor iemand die met zijn reeks witmarmeren monstransen, de draak steekt met ons geloof in de H. Eucharistie. Maar ja, allicht weer een kerkfabriek die 'eigentijds' wou zijn.

In Brugge hebben ze het lumineuze idee om een sjaal van meters hoog en breed te breien om rond de St Salvator te hangen. Allicht heeft de kathedraal het daar te koud omdat er te weinig mensen naar de Mis gaan.

Natuurlijk spant het Vaticaan vandaag de hoofdkroon met haar 'postzegel van luther'... Ze moeten daar zelf eens Dominus Iesus opnieuw lezen. De Katholieke leer is er niet om zelf te grabbel te gooien; en zeker niet voor iemand die zijn eigen beloften verbreekt, en samenhokt met een weggelopen non, om vervolgens alle Sacramenten belachelijk te maken, ook al is het 500 jaar geleden.

Alstublieft Monseigneurs, stop de drang naar 'eigentijdsheid' en doe normaal, doe eens Katholiek. Als katholieken vinden we deze 'leuke acties' echt niet tof. Integendeel, je vraagt je op den duur af of je nog wel normale verstandelijke vermogens mag hebben en toch Katholiek kan zijn...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten