woensdag 14 juni 2017

Sacramentsdag in Antwerpen

Wij kunnen u van harte de deelname aanbevelen aan de Sacramentsprocessie die op zondag 18 juni 2017 door Antwerpen trekt, vertrekkende vanuit de Sint-Jacobskerk. Verleden jaar, heilig Jaar van de Barmhartigheid, had de processie als einddoel de H. Deur van de kathedraal. Ook dit jaar willen de leden van de Kapel van het Allerheiligste Sacrament van de kathedraal onze processie verwelkomen in de kathedraal, na de geslaagde editie van vorig jaar.
De hoofdcelebrant van de Mis za...l de pastoor van Sint-Jacob zijn, E.P. Bruno Aerts, tevens vicaris generaal van het bisdom Antwerpen en dus de naaste medewerker van de bisschop, Mgr. Bonny.
Waarom komen we op straat in processie met een monstrans en een geconsacreerde hostie? Ten eerste omdat we in de reële aanwezigheid in de heilige Hostie geloven van Jezus, de Zoon van God. Vervolgens, omdat we niet bang zijn om ons geloof te laten zien aan onze stadsgenoten.
Gesterkt door de Communie die we ontvingen en op weg naar het hemelse Vaderland, herkennen we ons in het volk van God dat door de woestijn heeft gestapt op weg naar het beloofde land, geleid door Mozes en met het manna als brood uit de hemel. De geestelijke betekenis van de processie is dat Jezus ons vergezelt op de weg naar het hiernamaals en zich geeft aan ons als voedsel voor onze ziel.
Alle gelovigen, in het bijzonder ook onze jongeren, worden van harte uitgenodigd om met ons mee op tocht te gaan. Van harte welkom!
Datum:
18 juni 2017, zondag na sacramentsdag
Timing:
11u00 Mis in Sint-Jacobskerk, Lange Nieuwstraat 73, 2000 Antwerpen
12u15 Vertrek van de processie van de Sint-Jacobskerk
12u45 Aankomst van de processie in de kathedraal, zegen met het H. Sacrament
Met medewerking van:
Sint-Jacobsparochie met haar twee kapellen: Venerabel H. Sacrament en Onze-Lieve-Vrouw
Paters Kapucijnen
Poolse Gemeenschap
Verbond Pro Petri Sede
Europascouts en -Gidsen
Vlaamse Werkgroep voor Hedendaagse Latijnse Liturgie
Chaldeeuwse Gemeenschap
Neocatechumenale Weg
Interdiocesane Jeugddienst Antwerpen
Parcours:
Sint-Jacobstraat, Lange Klarenstraat, Meir, Meirbrug (Noorderkant), Eiermarkt, Melkmarkt, Lijnwaadmarkt, Blauwmoezelstraat.

1 opmerking:

  1. De eenvoudige processie
    van het dagelijks leven
    De processie van sacramentsdag maakt, toont dat Christus tegenwoordig is in de dorpen en steden van de wereld. Deze aanwezigheid, moet niet iets zijn van één dag, een geluid dat je hoort en weer vergeet. Dit langskomen van Jezus brengt ons in herinnering dat wij hem ook moeten ontdekken in onze dagelijkse bezigheden. Naast de plechtige processie van deze donderdag moet de stille en eenvoudige processie in het dagelijks leven van elke christen plaats vinden, die een mens is tussen de andere mensen, en het geluk heeft dat hij het geloof heeft gekregen en de goddelijke zending om zich zodanig te gedragen dat hij de boodschap van de Heer nieuw maakt op aarde.

    BeantwoordenVerwijderen