donderdag 25 mei 2017

Belgische Bisschoppen veroordelen beslissing van de belgische Broeders van Liefde om euthanasie toe te laten. Dank aan onze bisschoppen!

De bisschoppen verklaren dat euthanasie 'de fundamenten van de beschaving aantasten'.

De katholieke bisschoppen van België zeggen duidelijk dat ze euthanasie afkeuren voor de mensen met geestesziekten, en verklaren dat dit 'de fundamentele grond van de beschaving aantast'.

Hun verklaring komt te midden van de grote verontwaardiging tegen de beslissing van de Belgische tak van de Broeders van Liefde om euthanasie toe te laten in haar psychiatrische ziekenhuizen.

Die beslissing werd veroordeeld door broeder René Stockman, Generaal-overste van de orde.

E.P. Dr Broeder Stockman zei dat hij een formeel verzoek had gedaan aan de Broeders om hun beslissing te veranderen en contacteerde het Vaticaan erover.

Hij vertelde Catholic News Service dat kardinaal Pietro Parolin, de Vaticaanse Staatssecretaris, persoonlijk de zaak zou onderzoeken.

Maandag zeiden de bissschoppen: 'We kunnen niet akkoord gaan dat euthanasie wordt toegepast aan niet terminaal-zieke psychiatrische patiënten'.

'Ons standpunt wil niet zeggen dat we de persoon in pijn willen laten. Het mentale lijden kan immens zijn en de persoon kan zich totaal wanhopig voelen - maar juist in deze situatie moeten we hem nabij zijn en hem niet afstoten. '

'Er is immers een grens een absolute waarde die al sinds altijd van kracht is van sinds mensen samenleven' zeggen ze 'en als we die raken dan vallen we de fundamenten van de samenleving aan'.

'Dat is de reden dat we dan ook oproepen voor weigering en een continue dialoog over deze zaken' zeggen de bisschoppen.

De bisschoppen spreken over hun 'diepe waardering' voor allen die helpen en zorgen voor de psychiatrische patiënten. De broeders van Liefde hebben 15 psychiatrische centra in ons land, waar ze zorgen voor meer dan 5000 patiënten per jaar.------

Dank aan broeder Stockman om onze bisschoppen te dwingen klare taal te spreken!
Dank aan onze bisschoppen dat ze uiteindelijk toch opkomen voor de Waarheid!
Dank aan de bisschoppen dat ze de 'regionale ethiek en anglicaanse moraalvisie' van Mgr Bonny krachtig verwerpen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten