woensdag 18 mei 2016

Sacramentsdag in Leuven 26 mei 2016

SACRAMENTSDAG TE LEUVEN OP DONDERDAG 26 MEI 2016

Naar aanleiding van Sacramentsdag in 2013 zei paus Francicus
"Vanavond zijn wij de menigte uit het Evangelie, ook wij proberen Jezus te volgen om naar Hem te luisteren, ons met Hem in de Eucharistie te verenigen, Hem te vergezellen en opdat Hij ons zou vergezellen. Stellen wij ons de vraag: hoe volg ik Jezus? Jezus spreekt in de stilte van het mysterie van de Eucharistie en brengt ons telkens in herinnering dat Hem volgen, uit onszelf treden betekent en van ons leven niet ons bezit maken, doch een gave, voor Hem en de anderen."

Met andere woorden, een Sacramentsprocessie is niet zoals sommigen menen te moeten zeggen een 'zielig relict dat we nu toch wel 50 jaar geleden achter ons hebben gelaten', maar een manier waarop we als katholieken uitdrukken hoe en met welke geest we het Mysterie navolgen.
Men mag allerlei praktische overwegingen hebben, en ik begrijp goed dat sommige mensen schrik hebben dat vandaag de dag het Heilig Sacrament niet overal langs de weg even goed wordt ontvangen. Maar ik heb toch een vaag vermoeden dat Christus die bereid was om te sterven aan het kruis, het niet zo erg zal vinden als een paar brallende dronkaards Hem uitlachen of omdat een onwetende en onopgevoede mens dwars door Zijn baldakijn loopt. Stel u voor, misschien ontmoet iemand Hem wel, net zoals ZacheĆ¼s.
Komaan, Wees niet bang!”

Daarom nodigt ‘Kerk aan de Dijle’ iedereen uit deel te nemen aan de Sacramentsprocessie van 26 mei.

18u : Eucharistie met als hoofdcelebrant deken Dirk De Gendt in de Sint-Kwintenskerk (Naamsestraat 160)
19u: vertrek van de sacramentsprocessie n aar de Sint-Pieterskerk (Leuven centrum)
19u30: aanbidding in de Sint-Pieterskerk 
20u: vertrek naar de Sint-Antoniuskapel (Damiaanplein) waar het team van  Night Fever de eucharistische aanbidding verder begeleidt tot 23u. Hier is ook gelegenheid om het sacrament van boete en verzoening te ontvangen of gesprek met een priester.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten