vrijdag 20 mei 2016

Sacramentsdag Bisdom Roermond

Sacramentsprocessie in zorgcentrum Glana
Vanwege sacramentsdag leidt hulpbisschop Everard de Jong de sacramentsprocessie die in zorgcentrum Glana in Geleen wordt gehouden. Aanvang: 10.30 uur. Aansluitend bezoekt hij bewoners van het aangrenzende hospice.

Sacramentsprocessie in binnenstad Weert

Vanwege Sacramentsdag trekt door de binnenstad van Weert de Sacramentsprocessie, aansluitend aan de H. Mis van 19.00 uur in de dekenale St. Martinuskerk. Er lopen meer dan 25 groepen mee om het Allerheiligste te begeleiden, waaronder St. Martinus te paard, scouting St. Maarten, schutterijen, het fluit- en tamboerkorps St. Job uit Leuken en de Koninklijke fanfare St. Isidorus uit Molenbeersel. De processie eindigt in de tuin van het klooster van de zusters Birgittinessen. Daar wordt het Allerheiligste over een bloemtapijt gedragen en volgt de zegen. Daarna is er nog de mogelijkheid elkaar te ontmoeten in de tuin. Iedereen is welkom. Meer info: www.broederschapweert.nl - See more at: http://www.bisdom-roermond.nl/kerkelijke-kalender-limburg-mei-2016#sthash.d1PMM5dz.dpuf


Sacramentsprocessies op diverse plekken
Vanwege sacramentszondag trekken vandaag tal van Sacramentsprocessies door diverse Limburgse gemeenten. Een opsomming is ondoenlijk. Zie daarvoor de regionale, lokale of parochiĆ«le websites.
- See more at: http://www.bisdom-roermond.nl/kerkelijke-kalender-limburg-mei-2016#sthash.d1PMM5dz.dpuf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten