maandag 15 januari 2018

3 juni 2018: Sacramentsprocessie

Voor het eerst sinds 1974 wordt in de St Quintinusparochie een Sacramentsprocessie gehouden op Sacraments(zon)dag. In 1975 werd de processie vervangen door wijkmissen. In 2018 zal ze terug in ere worden hersteld.

Sacramentsprocessie bij gelegenheid van 700 jaar Sacrament van Mirakel, 23 juli 2017


Waarom?

Onze broederschap heeft als opdracht het geloof in de Eucharistie te bevorderen, en eer te brengen aan het Heilig Sacrament. Die opdracht is onmogelijk te vervullen als we niet een project hebben waarmee we mensen kunnen samenbrengen, hun creativiteit kunnen laten gebruiken, en samen gemeenschap zijn rond de Eucharistie; doorheen de eeuwen is de Sacramentsprocessie daar de belangrijkste actor in.

Omdat we willen getuigen van de hoop die in ons leeft. Omdat we ons geloof willen tonen aan iedereen in onze gemeenschap.

Omdat Christus mens is geworden, en dus moeten we gepast onze eerbied tonen aan deze God, Schepper van hemel en aarde. Zoals eens de engelen zongen bij de geboorte van Jezus: Eer zij God in de hoge.

Omwille van het evangeliserende effect van een traditie die diep geworteld is in de Europese cultuur, en in de Hasseltse traditie.

Omdat Christus dé Weg, dé Waarheid, en het Leven is. En dat moet iedereen in onze stad weten.

De sacramentsprocessie is een laagdrempelige activiteit waarop jongeren en kinderen vertrouwd kunnen worden gemaakt met ons geloof, op een vrolijke en mooie manier.

Noteer 3 juni 2018 alvast in uw agenda. 15 uur, vertrek aan de St Quintinuskathedraal.
Het wordt niet gemakkelijk om een traditie na zoveel tijd te herstellen. Dus kom, en doe mee! Dank aan de parochie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten