donderdag 24 februari 2022

Jésus le Messie: Symposium over de aankondiging van de Blijde Boodschap aan de moslims

 Jésus le Messie is een franse organisatie die helpt om aan moslims de blijde Boodschap van het Evangelie te openbaren. Daarnaast helpt het ook bekeerde moslims om te overleven, als hun familie hen verstoot, of naar het leven staat. 

Ze houden al jaren in Frankrijk verschillende conferentiedagen, vaak ook met missies in de straten, om moslims aan te spreken en een dialoog over het geloof te beginnen. 

Een van de bekende sprekers op deze bijeenkomsten is E.H. Guy Pagès, die heel enthousiast kan spreken over deze materie. Daarnaast zijn er ook vaak de Missionarissen van de Goddelijke Barmhartigheid, een congregatie in Toulon, die alle steun verdient. Het is heel bemoedigend om priesters te zien spreken, die vloeiend de latijnse teksten en het evangelie, naast de koran in het arabisch kunnen citeren, en ons geloof kunnen verdedigen tegen deze reductie van de Blijde Boodschap, die de islam heet.

Op zaterdag 21 mei 2022 is er een forum 'Témoigner du Christ auprès des musulmans', in de Kathelijnekerk aan de vismarkt in Brussel. Inschrijven kan - gratis - via de website van Jesus-Messie. 

Het is de eerste keer in België, vanuit mijn ervaring met de forums in Toulon, kan ik dit alleen ten sterkste aanraden!


 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten