zondag 12 april 2020

Bidden bij de Noodkist

NOODKIST ST. SERVAAS

Sinds woensdag 18 maart is de Noodkist van Sint Servaas overgebracht naar het middenschip van de Servaasbasiliek. Er zal daar voor u en uw intenties worden gebeden door priesters. Wanneer iemand een intentie wil opgeven dan kan dat per mail. Deze intenties worden dan vertrouwelijk behandeld, uitgeprint en door de deken of andere priesters in een mand bij de Noodkist gebracht en er zal voor gebeden worden. Om gelovigen toch in staat te stellen te bidden bij de kist is er een mailadres geopend: biddenbijdenoodkist@gmail.com.

Gebeden en intenties worden uitgeprint en in een mandje bij de kist gelegd. Zie ook https://www.volkskrant.nl/cultuur-media/als-de-nood-hoog-is-halen-ze-in-maastrichtde-noodkist-tevoorschijn~b28c1eed/.

Op 12 april, Eerste Paasdag, is er van 14.00 tot 16.00 uur wederom de mogelijkheid voor aanbidding bij de Noodkist die uitgestald staat op de trap naar het priesterkoor van de Servaasbasiliek. Bezoekers dienen hierbij alle protocollen na te leven die door de overheid gesteld zijn.

Het kerkbestuur rekent erop dat iedereen zich hieraan zal houden.

Noodkist Sint-Servaas Maastricht uit schatkamer gehaald



https://youtu.be/DfM32vK5nuc




Geen opmerkingen:

Een reactie posten