zondag 10 januari 2016

Tijd om ons geloof te verdedigen

"De Unie van Vrijzinnige Verenigingen voelt zich gediscrimineerd door de VRT en heeft een advocatenkantoor ingeschakeld om dat juridisch aan te vechten. Dat zegt voorzitter Sylvain Peeters. Hij wijst erop dat de VRT nog steeds eucharistievieringen uitzendt."

Het verbod om nog langer uitzendingen van derden uit te zenden, en zo de Katholieke Kerk te beroven van een stem op de publieke zender (nochtans voor een groot deel betaald met belastingen van Katholieken), gaat blijkbaar niet ver genoeg. Ook de Eucharistie moet eraan geloven. Wie een dergelijke beslissing neemt toont in ieder geval dat hij een totaal gebrek heeft aan cultuur en begrip van wat democratie echt inhoudt. [Men vindt de beeldenstormers van Palmyra wel barbaren, maar dat men met alle kracht de levende Katholieke cultuur wil vernietigen schijnt normaal te zijn].

Moeten wij echt aanvaarden dat de staat haar middelen gebruikt om liberalisme en vrijzinnigheid te verspreiden in de naam van neutraliteit en zo de Katholieke gemeenschap opzij drukt? 

Neen, maar op de eerste plaats hebben we dus moedige bisschoppen nodig. Wanneer mogen we in Vlaanderen zoiets als een Observatoire sociopolitique verwachten? 

De vrijzinnige Unie vindt dat haar stem niet genoeg aan bod komt. Nochtans wordt de multifculturalistische visie en de 'cultuur van de dood' in zowat iedere Vlaamse productie je door de strot geduwd. Ik ken geen enkele 'Vlaamse soap' die een enigszins Katholiek wereldbeeld verspreidt, of er zelf maar het daglicht over zou willen laten schijnen. 

Dat de staat vindt dat zij best de islam verbiedt om haar catechese op TV aan te bieden lijkt me redelijk. Overdreven oecumene mag misschien denken dat alle religies op hetzelfde niveau staan. De rede laat ons echter zien dat het erg eufemistisch is om de Islam een religie van vrede te vinden.

Maar de staat en onze gemeenschap mag nooit haar verleden vergeten. En de Katholieke Kerk bepaalt in overgrote mate het verleden van Vlaanderen (en allicht ook een groot deel van haar toekomst). Dat de VRT de Eucharistie uitzendt is dus niet alleen normaal, als ze daarmee zou stoppen vergooit de VRT voor een groot deel haar bestaansreden. Zo dom kunnen ze toch niet zijn?



Geen opmerkingen:

Een reactie posten