dinsdag 30 november 2021

Kardinaal Sarah: Help de jonge afrikanen om bij hun te blijven.

Onder andere op Europe1, in LaNef, en ook de Figaro, houdt Kardinaal Robert Sarah een pleidooi om vooral te zorgen dat jonge afrikanen bij hun kunnen blijven. 

Dit geeft een veel realistischere opstelling als die uit het Vaticaan waait, met een voorwaarde-loze aanmoediging van migratie. 


Le Figaro: 

Naar aanleiding van de 27 migranten die omkwamen nabij Calais in de zee: De beste hulp die we hen kunnen geven is te zorgen dat ze in eigen land kunnen blijven. 

Kardinaal Sarah: "Ik kan slechts opstandig reageren. Het is een driedubbel verraad. Men haalt de jongeren uit Afraika, hun intelligentie, hun levenskracht, die wordt ontrukt van hun landen. Vervolgens stelt men Europa aan die jongeren voor als het eldorado, men zegt hen dat ze alles zullen hebben, maar dat is niet waar. En vervolgens reageert men niet tegen hen die profiteren van hun naïviteit en hen doet omkomen in de zee. Men zou moeten vechten tegen dit kwaad en het bij de wortels uitroeien, en Europa voorstellen zoals het is, met ook haar moeilijkheden". 

Kardinaal Robert Sarah benadrukt dat de grenzen ook werkelijk bestaan. "Het belangrijkste is om Afrika te helpen om zich ter plaatse te ontwikkelen, en te zorgen dat jongeren er werk vinden en bij hun blijven". Europa moet zich rekenschap geven "en onderscheiden, met intelligentie ontwikkelen en de wortels behouden, in overeenstemming met haar traditie". Hij onderstreept het belang van het doorgeven tussen generatie: "volgens mij moet elkeen zijn wortels houden en zijn culturele en historische rijkdom, en die doorgeven aan zijn kinderen. Dat is wat wij hebben ontvangen"


Geen opmerkingen:

Een reactie posten