zaterdag 7 januari 2017

Ook stift Heiligenkreuz in Oostenrijk viert met ons mee het Sacramentsfeest op 23-25 juli 2017!

Op 23 juli 2017 is het 700 jaar Eucharistisch Mirakel van Viversel en dat zullen we vieren ook.
Van overal in Europa - van op de barricaden van de Evangelisatie - komen sprekers naar onze stad met haar lauwe geloof om te getuigen dat wat 700 jaar geleden gebeurde, ook vandaag nog waar is en de kern van ons Katholieke geloof: God blijft lijfelijk aanwezig tussen ons in de Eucharistie. [Wie vandaag dus in de krant beweert dat het Katholieke geloof en de islam bijna hetzelfde zijn, heeft van ons prachtige Katholieke geloof niet veel begrepen.]

Ook een van de meest dynamische kloosters van Europa kan daarbij niet ontbreken: Stift Heiligenkreuz uit Oostenrijk stuurt E.P. Prof. Dr. Karl Wallner om ons te onderhouden over 'De Kerk van Europa heeft een nieuwe missionaire lente nodig'. Pater Waller is rector van de Benedictus XVI Hogeschool voor theologie. Daaraan is een van de grootste seminaries van Europa verbonden.

Heiligenkreuz is niet alleen een prachtige historische abdij, ze is ook bekend door haar zingende paters, die al verschillende CD's uitgaven; kijk maar op YouTube. Ze hebben trouwens een eigen YouTube kanaal: The Monastic Channel.
Een reden te meer om 23 juli 2017 naar Hasselt te komen en met ons mee te vieren in diepe dankbaarheid voor een levende God.







We danken iedereen die bidt voor het slagen van deze herdenking, en dat zij vruchten mag voortbrengen voor de Hasseltse Katholieke gemeenschap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten