zondag 16 september 2012

Arabische Lente: De herkenning van Jezus Christus brengt vrede.Slechts met grote bewondering kunnen we de H Vader de reis zien maken naar Libanon, te midden van al de conflicten van het Midden-Oosten, met een boodschap van vrede. Hij vertaalt de diepe pijn van christenen in al de gebieden van het Midden-Oosten die onderdrukking en fysiek geweld moeten verdragen. Hij vraagt hen dat lijden geduldig te ondergaan en niet het Midden-Oosten te verlaten:
 
"Een Midden-Oosten zonder christen, of met slechts heel weinig Christenen, zou niet langer het Midden-Oosten zijn, gezien de Christenen, samen met andere gelovigen, deel uitmaken van de specifieke identiteit van deze regio.  Elkeen is voor God verantwoordelijk voor de ander. Het is belangrijk dat politici en religieuze leiders dit begrijpen. (Pauselijke exhortatie voor het Midden-Oosten)."
 
Laat ons bidden dat de moslims beginnen te begrijpen dat religie gepaard moet gaan met rede. En dat bruut geweld geen argument van de rede is, noch in het Midden-oosten, noch in Borgerhout. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten